Weggemoffeld onrecht

Bijgewerkt: za 22 mei 2021 - 12:35 uur

> Start

Children of a lesser god

De toeslagenaffaire heeft op zeer pijnlijke wijze blootgelegd hoe een dienst van de Rijksoverheid vele burgers grote schade heeft berokkend. De regering is erdoor gevallen en de nieuwe term 'Ongekend onrecht' en strijder Pieter Omtzigt werden erdoor beroemd. Maar er bestaat een veel groter drama: de vele misstanden op lokaal niveau, veroorzaakt door gemeenten.

De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag, heeft met het verslag 'Ongekend onrecht' de vingers op de vele zere plekken gelegd en er wordt concreet iets gedaan voor de slachtoffers. Hoewel dat hortend en stotend gaat, is het in elk geval iets.

Maar welke hoop hebben de gedupeerden van gemeentelijk onbehoorlijk en onrechtmatig handelen?


Children of a lesser god

Met de decentralisaties ruim zes jaar geleden zijn taken en verantwoordelijkheden van het Rijks naar de gemeenten overgedragen. Daarbij zijn heel veel mensen afhankelijk geworden van een incompetente, onbehoorlijke, geld verkwistende en zeg maar gerust vijandige overheid.

Die mensen zijn children of a lesser god!

Het Rijk kan het bont maken, maar gemeenten maken er nog veel erger een potje van!


Weggemoffeld onrecht

Het 'Ongekend onrecht' dat het licht heeft mogen zien, is nog mild vergeleken met de misstanden bij gemeenten. Het onrecht aldaar is veel gevaarlijker doordat iedereen ervan wegkijkt. Het zal nooit op de agenda staan van organisaties, politieke partijen en strijders (zoals Pieter Omtzigt). Er wordt hoogstens kort een plas over gedaan en vervolgens blijft het zoals het was.

De kinderen van de mindere god staan bloot aan verwoestend 'Weggemoffeld onrecht'!


Geen maatwerk en menselijke maat

De grote overeenkomst met de Toeslagenaffaire is het schofferen door de overheid van de noodzaak van maatwerk en meten met de menselijke maat.

Ironisch genoeg waren verbetering rond die twee vereisten voor behoorlijk overheidshandelen nou juist één van de belangrijkste doelstellingen van de decentralisaties.

De gemeenten hebben gefaald en zijn metterdaad vijand van het volk geworden!


Special 'Weggemoffeld onrecht'

De komende tijd besteed Burgerheid.nl uitgebreid aandacht aan 'Weggemoffeld onrecht'. Er komen voorbeelden langs en we zullen zien aan welke duistere machten en krachten de 'children of a lesser god' blootstaan.

We beginnen in gemeente Apeldoorn

Weggemoffeld onrecht in...

Gemeente Apeldoorn