Uitzendbureau In Person is af

Bijgewerkt: ma 27 september 2021 - 13:00 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand


 

27 september 2021 - Als bijstandsgerechtigde word je door de Participatiewet verplicht om bij één uitzendbureau ingeschreven te staan (artikel 18 vierde lid onder b). Gemeenten doen daar meestal een schepje bovenop en willen vanuit hun surrealistische bubbel en verwrongen kijk op bemiddeling naar de arbeidsmarkt dat je met meer van die commerciële levendedozenschuivers contact legt.

Als brave borst volg ik dat dan maar op, maar vooral omdat er de lokale plicht door de gemeente in een officieel besluit 'Uw traject naar werk' tiranniek is opgelegd. Liever zou ik rechtstreeks werkgevers benaderen, maar helaas hebben de meesten zich laten insluiten door de werving- en selectiemaffia. Uitzendbureaus fungeren als een soort firewall rond werkgevers.

Door Ray Heijder


Aardige jongens en meisjes

Mijn ervaring is dat er bij uitzendbureaus aardige jongens en meisjes werken die hun best proberen te doen. Ik heb er doorgaans prettige gesprekken mee, zowel telefonisch als fysiek op mooi ingerichte kantoortjes. De meeste intercedenten zijn keurig opgevoed en vliegen je diplomatiek aan met ingestudeerde teksten zoals:

Van welke baan zou jij gelukkig worden?

Maar vandaag werd ik gebeld door een botte vent met het accent van een Twent van uitzendbureau In Person, onderdeel van de ADG Dienstengroep.

De intercedent dacht zich beroepend op vijfendertige jarige werkervaring in de uitzendbranche mij als leeftijdsgenoot wel even te mogen schofferen.


Jumping to conclusions

"Goedemorgen, u heeft gesolliciteerd op de functie MRP-planner en gaf aan dat u zich herkent in de functie?"

"Ja, dat klopt."

"Nou, dat zie ik niet!"

"Oh, dat vind ik jammer."

"De werkgever zoekt iemand die uit de productie komt en werkervaring heeft. Is er niet iets anders waar we naar kunnen zoeken?"

"Nou, ik weet niet of ik kan praten met iemand die met gemakzucht springt naar conclusies alleen op basis van mijn CV."

"Ik zit 35 jaar in het vak en uit de CV blijkt niet dat u de vereiste werkervaring hebt."

"Nou, ik heb eens een CV gehad van tien kantjes, maar daarop werd ik afgeserveerd vanwege het te hoge detailgehalte. Daarom is een persoonlijk gesprek met een werkgever zo belangrijk. Maar helaas zit de uitzendbranche er zo vaak tussen om rigide te filteren."

"Jammer dat u er zo over denkt. Maar waarom zou u dan wel geschikt zijn voor die functie."

"MRP is afkorting voor Material Requirements Planning en dat werk heb ik als gecertificeerde jaren gedaan bij een productieafdeling bij de Belastingdienst. Maar als het niet komt tot fatsoenlijk doorvragen op mijn CV, tsja..."

Vervolgens wordt daar niet verder op doorgegaan en dat terwijl ik als CPIM achter mijn naam zou mogen zetten: Certified in Planning and Inventory Management.

Toegegeven, CPIM staat niet op mijn CV, maar als er zonder meer al door zo'n intercedent op basis van 'jumping to conclusions' wordt gehandeld, dan gaat het nooit wat worden.

Uitzendbureau In Person is af!