Onrechtmatige overheidsdaad

Bijgewerkt: wo 31 maart 2021 - 23:00 uur

> Start

Je kunt jarenlang bezig zijn met je gemeente en de bestuursrechter, maar er meestal geen steek mee verder (lijken te) komen. Dan is het misschien eens tijd om ook aan het burgerrecht te denken en naar de burgerrechter te stappen. Dan kom je terecht op het leerstuk onrechtmatige overheidsdaad, op het terrein van aansprakelijkheid en de schadeclaim.

Net zoals we bij het bestuursrecht concrete zaken van Ray Heijder volgen, gaan we dat nu ook doen bij burgerrechtelijke zaken die hij zal voeren tegen gemeente Epe en gemeente Apeldoorn.

Eigenlijk gaat hij nu eindelijk eens wat doen met die meerdere keren voorgekomen sneer van bestuursrechters:

Daarvoor moet u maar naar de burgerrechter stappen.

Oh ja edelachtbare bestuursrechters?
Heeft de Rechtspraak het al niet druk genoeg?
Dan moet dat inderdaad maar.

Ook reageert Ray Heijder hiermee op het stelselmatig wegkijken door bestuursrechters van de meest schrijnende, door de gemeente veroorzaakte misstanden die hij telkens in beroepen onder de aandacht brengt. Er wordt of de schouders over opgehaald of het wordt volstrekt genegeerd. Hoe vaak en hoe keurig uitgewerkt hij het als belanghebbende ook op papier zet in beroepsschriften of aanvullende zaakstukken.

En gemeente Epe en gemeente Apeldoorn er steeds maar meesmuilend mee wegkomen!

Procederen tegen de onrechtmatige overheidsdaad, weer een nieuw avontuur en experiment!

In verdere schuldenpositie duwen

De eerste zaak die we gaan volgen, is het - misschien willens, maar zeker wetens - nog verder in de schulden duwen van Ray Heijder door gemeente Apeldoorn in opdracht van gemeente Epe.

Nu in voorbereiding. Coming very soon!