Klachtwaardig gesprek

Bijgewerkt: zo 30 mei 2021 - 11:51 uur

> Start
> De macht van de klacht
> Praktijkcasus gemeente Epe/Apeldoorn

We volgen een klacht die op 2 april 2021 is ingediend bij gemeente Epe en is doorgestuurd naar gemeente Apeldoorn voor klachtbehandeling. De klacht is gericht tegen gedragingen van een trajectregisseur van het Loket Sociaal en een juridische medewerker van de Eenheid Veiligheid & Recht van gemeente Apeldoorn. Het doet zich voor in het werkproces 'werk & inkomen' van Ray Heijder (zie ook: 'In je hemd in de bijstand').

Klacht trajectregie/juridische afdeling

2 april 2021 | Klacht ingediend bij gemeente Epe.

Epe stuurt klacht door naar Apeldoorn

7 april 2021 | Na overleg met de klachtencoördinator van gemeente Apeldoorn stuurt gemeente Epe de klacht van 1 april 2021 door naar gemeente Apeldoorn en legt aan Ray Heijder uit waarom.

Ontvangstbevestiging klacht

7 april 2021 | Gemeente Apeldoorn stuurt een automatische ontvangstbevestiging van de door gemeente Epe doorgestuurde klacht van Ray Heijder. Bij deze ontvangstbevestiging gaat als bijlage een informatieblad klachtenbehandeling.

Kwaliteit ontvangstbevestiging klacht

10 april 2021 | De ontvangstbevestiging van de door gemeente Epe doorgestuurde klacht van Ray Heijder laat te wensen over. Ray stuurt daarom een brief(je) naar gemeente Apeldoorn.

Geef door die bom, geef door!

16 april 2021 | Gemeente Epe en gemeente Apeldoorn lijken teveel naar Tom & Jerry te kijken. Vooral de scene waarin de sadistische kat en de ondeugende muis elkaar steeds een bom overgeven die bijna af gaat. Paniek!

Klachtenbehandeling: uitnodiging hoorgesprek

21 mei 2021 | Op 11 juni 2021 worden volgens de uitnodiging de vier klachten besproken in aanwezigheid van de klager en de beklaagde trajectregisseur.

WORDT VERVOLGD...