Wij willen u niet horen meneer Heijder

Bijgewerkt: vr 10 september 2021 - 12:06 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand
> Weigering Lucrato/vervangende inzet

Inmiddels kan ik de onafhankelijke bezwarencommissie die telkens door gemeente Epe wordt ingeschakeld voor een advies over mijn vele bezwaarschriften wel uittekenen. Een aardige mevrouw de voorzitter in het midden. Rechts van haar (voor de kijker links) een mevrouw die mij altijd minstens één vraag stelt en links een mevrouw die nooit een vraag heeft. En dan is er natuurlijk ook altijd de gemachtigde van het college Epe, de mevrouw van de juridische afdeling van gemeente Apeldoorn die het nooit zo nauw neemt met de waarheid.

Door Ray Heijder

Als we elkaar zo vaak moeten zien, kan ik mij wel voorstellen dat de onafhankelijke bezwarencommissie als het even kan afziet van het horen in een bezwaarschriftprocedure.

Mij maakt het niet zoveel uit omdat mijn ervaring is dat het 'onafhankelijke' maar schijn is en er tot nu toe ALTIJD een advies werd opgeleverd in het voordeel van de gemeente. Ongeacht of ik word gehoord en ongeacht wat ik aanvoer in mijn bezwaar en daarna mondeling tijdens het horen.

Precies hetzelfde gebeurt trouwens ook in de beroepsprocedures bij Rechtbank Gelderland. Rechters spreken in mijn zaken tot nu toe altijd uit in het voordeel van de gemeente, waar je als belanghebbende ook mee komt. Ook als je tijdens de zitting het gevoel hebt dat een rechter echt gedegen onderzoek doet. Het is altijd weer een domper als de uitspraak op de deurmat valt.


Toch maar weer even gereageerd

Afzien horen


Brief "Afdoening bezwaarschrift zonder horen"

Brief "Afdoening bezwaarschrift zonder horen" Brief "Afdoening bezwaarschrift zonder horen"