Trajectregisseur bereidt straf Ray Heijder voor

Bijgewerkt: vr 21 mei 2021 - 13:49 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand

Gemeente Epe en gemeente Apeldoorn dromen drijfnat over het kunnen opleggen van een strafmaatregel aan de kritische uitkeringstrekker Ray Heijder. Dat vergt echter wel de nodige voorbereiding en het in de val lokken van het beoogde doelwit. Daarvoor hebben de gemeenten een krachtig groetende trajectregisseur in dienst.

Gelijk maar even de DERDE KLACHT TEGEN DE TRAJECTREGISSEUR BINNEN EEN MAAND erachteraan gedaan.

Om een maatregel te kunnen opleggen (verlagen of intrekken van de bijstandsuitkering) verzamelde de trajectregisseur enkele mogelijk belastbare feitjes. Hij is allang niet meer met zijn rol op het gebied doelmatigheid bezig, maar met rechtmatigheid. Hij begeeft zich daarmee op een gevaarlijk pad, want als zijn handelingen leiden tot een besluit tot het opleggen van een maatregel, is hij onder verantwoordelijkheid van het bestuursorgaan wettelijk in overtreding (Algemene wet bestuursrecht en algemene beginselen van behoorlijk bestuur).

Het is inmiddels duidelijk dat de trajectregisseur niet over een netwerk beschikt om zijn werk goed te doen, maar alleen wat lijntjes (Picnic, Actief Werkt) heeft die hij vurig verdedigt. Zou hij stiekem een deal hebben?

De tenlastelegging is voor de aanstaande strafmaatregel overduidelijk:

"Uit bovenstaande blijkt dat de algemene verplichtingen van inschakeling naar arbeid door uw gedragingen worden belemmerd."


E-mail 'hoor wederhoor sollicitatie'

Dag heer Heijder,

Op maandag 19 april 2021 heeft u mij een mail gestuurd met uw sollicitatie activiteiten en één van de sollicitaties was bij PicNic als magazijnmedewerker. Op woensdag 21 april 2021 heb ik via mail aan PicNic gevraagd of u daar ook daadwerkelijk heeft gesolliciteerd. Op donderdag 22 april 2021 heb ik een voicemailbericht ontvangen met de mededeling dat u daar heeft gesolliciteerd, maar de sollicitatie tijdelijk ‘on hold heeft gezet’ vanwege het aanvragen van een geldig legitimatiebewijs bij de gemeente. Er is vervolgens afgesproken dat u contact met PicNic zou opnemen wanneer u in bezit was van een geldig legitimatiebewijs. Op vrijdag 23 april 2021 wordt voorgaande bevestigd via uw sollicitatie activiteiten (praktische belemmering). Op maandag 10 mei 2021 heb ik PicNic een mail gedaan waarin ik naar de stand van zaken heb gevraagd m.b.t. de sollicitatie. Dezelfde dag nog heb ik een mail ontvangen van de recruiter van PicNic. De recruiter heeft aangegeven dat u aangaf dat u alleen solliciteerde, omdat dit moest van de gemeente. De recruiter vond dat u onvoldoende gemotiveerd overkwam, waardoor ze u hebben afgewezen voor de functie van magazijnmedewerker. Als u zich gemotiveerder had opgesteld dat u was uitgenodigd voor een selectiedag.

Wat me verder is opgevallen dat u zich zeer negatief uitspreekt over uitzendbureau Actief Werkt. In uw sollicitatie activiteiten die u mij vrijdag 30 april 2021 heeft gestuurd heeft u aangegeven dat u een gesprek heeft gehad met Actief Werkt Apeldoorn over twee openstaande vacatures. Dit heeft niet geleid tot gesprekken met de werkgever, aangezien u weinig tot geen ervaring had. Ik heb op maandag 10 mei 2021 een gesprek gehad met een medewerker van Actief Werkt waarin ze inderdaad aangaven dat u door te weinig ervaring niet bent voorgesteld bij de werkgevers. Ook gaven ze aan dat u negatief heeft bericht over Actief Werkt en dat u ze heeft verzocht om u uit te schrijven. Ze hebben u dan ook vervolgens ook uitgeschreven.

Uit bovenstaande blijkt dat de algemene verplichtingen van inschakeling naar arbeid door uw gedragingen worden belemmerd. Ik wil u in de gelegenheid stellen om uw zienswijze in deze naar voren te brengen.

Wilt u uiterlijk vrijdag 28 mei 2021 een reactie sturen.

Met krachtige groet,

[naam trajectregisseur]
Trajectregisseur team Trajectregie

Afdeling Loket Sociaal
Dienst Maatschappelijke Ondersteuning