Week 20 – 2021

Bijgewerkt: ma 28 juni 2021 - 11:05 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand
> Ray doet weer mee
> Wekelijke terugkoppeling aan trajectregie

21 mei 2021 - Weer de wekelijkse terugkoppeling van Ray Heijder aan Loket Sociaal van gemeente Apeldoorn via het algemene e-mailadres gemeente@apeldoorn.nl.


WEKELIJKSE TERUGKOPPELING

Bestemd voor:
Loket Sociaal gemeente Apeldoorn
t.a.v. trajectregisseur [naam trajectregisseur]


Ray lekker bezig

Ray is lekker actief geweest met betrekking tot zijn inschakeling naar betaald werk. Hij kan zeven sollicitaties melden.

Daarnaast heeft hij deze week ook de eerste sollicitaties in het kader van het gedragsexperiment 'Passende arbeid' ingediend:
https://www.burgerheid.nl/in-je-hemd-staan-in-de-bijstand/ray-doet-weer-mee/gedragsexperiment-passende-arbeid/
De eerste afwijzing (van Stella Fietsen in Nunspeet) is ook al binnen:
https://www.burgerheid.nl/in-je-hemd-staan-in-de-bijstand/ray-doet-weer-mee/gedragsexperiment-passende-arbeid/experimentele-sollicitaties-passende-arbeid/


De trajectregisseur maakt er een potje van

De trajectregisseur vergeet zijn opdracht die ziet op doelmatigheid gericht op de arbeidsinschakeling van Ray. Hij begeeft zich op zeer dubieuze wijze op het vlak van rechtmatigheid en treedt daarmee ver buiten het uitvoeringsbesluit 'Traject naar werk'.

In zijn e-mail van 21 mei 2021 lijkt het erop dat de trajectregisseur de weg kwijt is of dat hij achter de schermen een schaduwopdracht heeft:

Zorgen dat Ray zijn uitkering kwijtraakt door een maatregel.

Dat is al langere tijd de natte droom van gemeente Apeldoorn en gemeente Epe. Die wordt misschien eindelijk werkelijkheid door het obscure handelen van de trajectregisseur:
https://www.burgerheid.nl/in-je-hemd-staan-in-de-bijstand/trajectregisseur-bereidt-straf-ray-heijder-voor/

Wat Ray betreft een reden voor alweer de derde klacht tegen de trajectregisseur binnen een maand:
https://www.burgerheid.nl/maatwerk-en-menselijke-maat/derde-klacht-binnen-een-maand-tegen-trajectregisseur/


Partners in crime: Picnic Apeldoorn en Actief Werkt Apeldoorn

De trajectregisseur lijkt een innige band te hebben met online kruidenier Picnic Apeldoorn en uitzendbureau Actief Werk.
Aan Picnic heeft Ray opheldering gevraagd over praatjes van de recruitmentafdeling richting gemeente Apeldoorn:
https://www.burgerheid.nl/in-je-hemd-staan-in-de-bijstand/opheldering-gevraagd-bij-picnic/

In uitzendbureau Actief Werkt steekt Ray geen energie meer: wat een stel prutsers!


Melding bij de politie

Ray heeft op 21 mei 2021 een melding bij de politie gedaan over de poging tot aanzetten van een misdrijf door de trajectregisseur. De functionaris doet pogingen om Ray te dwingen fraude te plegen richting werkgevers met vacatures. Concreet: Ray moet een verdraaide werkelijkheid van zijn motivatie geven zodat hij wordt uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken. In plaats van dat hij wordt geprezen voor het niet zwichten voor een misdrijf, krijgt hij de beschuldiging aan zijn broek dat hij door zijn gedrag zijn arbeidsinschakeling belemmert. De omgedraaide wereld! Die beschuldiging doet de trajectregisseur om voor te sorteren op het verlagen of beëindigen van Ray's bijstandsuitkering.

Het is nu afwachten of de melding ook tot een aangifte kan leiden en tot een zaak bij het Openbaar Ministerie.


WEEKVERSLAG WEEK 20

SOLLICITATIES

 1. [1] Orderpicker dagdienst. Ergens in groot Apeldoorn (via Olympia)
  Motivatie: "Vacature voldoet aan de gemeentelijke eis 'alle arbeid is passend'. Gemotiveerd zijn, is daarbij niet van toepassing."
 2. [2] Orderpicker bij een groot familiebedrijf (gezellig!) in Epe (via Erick)
  Motivatie: "Vacature voldoet aan de gemeentelijke eis 'alle arbeid is passend'. Gemotiveerd zijn, is daarbij niet van toepassing."
 3. [3] Orderpicker bij een bedrijf in Zwolle (via Wolfram Chain)
  Motivatie: "Vacature voldoet aan de gemeentelijke eis 'alle arbeid is passend'. Gemotiveerd zijn, is daarbij niet van toepassing."
 4. [4] Groenmedewerker Epe (via UNN Personeel)
  [5] Entopic.com
  Open sollicitatie. Ik wil graag aan de slag als contentbeheerder, het liefst in projecten voor de overheid (zoals gemeenten) om migraties van websites te begeleiden en/of uit te voeren.
 5. [6] Groenmedewerker Dieren (via UNN Personeel)
  Sollicitatie. Bij motivatie/toelichting: "Graag met auto van UNN."
 6. [7] Administratief medewerker gemeente Brummen
  "Goedemiddag, Hierbij nodig ik u uit om met mij in gesprek te gaan voor de functie administratie medewerker bij Het Team voor Elkaar en Werkfit. Mijn motivatie is dat ik de persoon ben die gemeente Brummen nodig heeft en ik niet van mijn verantwoordelijkheid weg wil lopen door mij niet beschikbaar te stellen. Als voorproefje stuur ik mijn curriculum vitae mee. Graag tot ziens, met krachtige groet, Ray Heijder, Vaassen."

AFWIJZINGEN

 1. Chauffeur Biobakkerij Verbeek. B.V. Brummen (via Indeed)
  "Biobakkerij Verbeek. B.V. is inmiddels begonnen met de volgende ronde van de sollicitatieprocedure en je sollicitatie is helaas niet geselecteerd."
 2. Backoffice medewerker Vaassen - Broekhuis (autobedrijf)
  "Beste R.M.F.,Hartelijk dank voor je sollicitatie naar de functie van Backoffice Medewerker Vaassen! Graag geven wij via deze e-mail een terugkoppeling op je reactie.Wij waarderen je interesse in onze organisatie. Helaas moeten wij jou als enthousiaste kandidaat teleurstellen, want wij gaan je niet uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.Door de hoeveelheid sollicitanten ontkomen wij er niet aan om jou een standaard afwijzing te sturen. Wij zien dit graag anders, maar helaas lukt het niet altijd. Bij Broekhuis vinden wij het belangrijk om voor een zo goed mogelijke selectie te gaan. Zo kijken wij naar jouw motivatie, de Broekhuis cultuurwaarden, het cv en de teamsamenstelling. De conclusie van dit geheel, maakt dat wij de voorkeur hebben gegeven aan andere kandidaten.Misschien zijn er vacatures waar wij in eerste instantie niet aan denken, terwijl jij er wel enthousiast van wordt! Op onze vacaturesite zijn onze actuele vacatures te vinden. Natuurlijk wensen we je veel succes bij het vinden van een leuke nieuwe functie, wellicht kruisen onze paden elkaar in de toekomst! Met vriendelijke groet,"
 3. Trajectregisseur Regulier (m/v/x) bij gemeente Apeldoorn
  " Beste Raymond, Je hebt gesolliciteerd naar de functie Trajectregisseur Regulier (m/v/x). De vacaturehouder heeft de ontvangen sollicitaties beoordeeld op opleiding, ervaring, vaardigheden en persoonlijke motivatie. Op basis van deze criteria zijn de kandidaten die het beste aansluiten op het profiel voor een gesprek uitgenodigd. Helaas heeft de commissie in jouw geval besloten dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wij waarderen de tijd en moeite die je hebt gestoken in jouw sollicitatie en wensen je veel succes bij eventuele andere sollicitaties. Conform AVG worden je gegevens binnen vier weken  geanonimiseerd. Met vriendelijke groet, Gemeente Apeldoorn, afdeling Personeel en Organisatie"

I.H.K.V. GEDRAGSEXPERIMENT 'PASSEND WERK'

 1. 20 mei 2021 - Terrein- & Groenmedewerker TopParken Beekbergen
  Status: sollicitatie ingediend.
 2. 20 mei 2021 - Commercieel bezorger Stella Fietsen Nunspeet
  Status: AFWIJZING
  "Beste sollicitant, Hartelijk dank voor jouw interesse in Stella Fietsen en de functie van Koerier/Bezorger/Commerciële bezorger. Ik heb een selectie gemaakt uit de binnengekomen sollicitanten en jouw gegevens bekeken. Hieruit is gekomen dat ik heb besloten om jou niet uit te nodigen voor een eerste kennismakingsgesprek. Mijn reden van niet uitnodigen is kan onder andere zijn doordat jouw opleiding en/of ervaring onvoldoende aansluiten of dat wij andere sollicitanten beter passend vinden bij wat wij zoeken. Ik wil je nogmaals bedanken voor de genomen moeite en veel succes wensen met het verder zoeken naar een leuke nieuwe baan."
 3. 20 mei 2021 - Chauffeur Brezan Apeldoorn
  Status: sollicitatie ingediend.