Ik word ‘Dinges’, je weet wel

Bijgewerkt: wo 22 september 2021 - 12:50 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand
> Ray doet weer mee

Hoewel het hoogstwaarschijnlijk om een nepvacature gaat bij gemeente Overbetuwe, solliciteert Ray Heijder er toch op met een perfecte motivatiebrief. Afhankelijk van de werkelijke ambitie van deze Gelderse gemeente is dit een 100% match!

De vacature - aangetroffen op Werken in Gelderland - staat onder de motivatiebrief.


Motivatiebrief

Motivatie


De vacature

Gemeente Overbetuwe
Dinges / Sociaal consulent 3.0

Standplaats
Elst

Uren per week
32 - 36

Maandsalaris
€2.484 - €4.048

Salarisniveau
Schaal 8 - 9

Reageren t/m
11 augustus

Opleidingsniveau
Hbo

Plaatsingsdatum
14 juli 2021

Dienstverband
Tijdelijk

Voor het Team Uitvoering Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een

Dinges / Sociaal consulent 3.0

< HR21 - Medewerker Beleidsuitvoering ll >

Voor 32 tot 36 uur per week voor de duur van twee jaar

Team

Het Team Uitvoering Sociaal Domein maakt de transformatie door naar het werken in het Sociaal Team Overbetuwe. Naast een specialist ben je ook generalist. Je weet in de volle breedte de ondersteuningsvraag van de inwoner te herkennen en daar op een slimme manier op in te spelen. Je kan daarbij goed schakelen met onze netwerkpartners. Je hebt daarnaast de focus op de participatie van onze inwoners.

Wat ga je doen?

Je maakt onderdeel uit van de uitvoering van het Sociaal Team Overbetuwe. Je drive is de inwoners van werk naar werk te begeleiden, aan het werk te helpen of te laten participeren.

 1. We zoeken een Dinges. Dit betekent onder meer dat je empathisch bent en je kunt je verplaatsen in de persoon die je voor je hebt.
 2. Dinges zijn betekent ook dat je zakelijk bent. Je rapporteert kort en bondig en bent helder in de afspraken die je maakt. Zowel met de kandidaat als met partners intern en extern.
 3. Je bent een echte netwerker en je kan goed verbindingen leggen. Je zet je netwerk in om de kandidaat vooruit te helpen.
 4. Je vindt je regierol prettig. Je neemt de touwtjes in handen totdat je aanvoelt dat de inwoner die regie kan overnemen. Dan laat je de teugels vieren. Je neemt niet over en doet het werk zeker niet zelf.
 5. Dinges zijn draag je uit. Je vindt het prettig om de ondersteuningsvragen van de inwoner goed te herkennen en om te netwerken.
 6. Je enthousiasme om onder andere je netwerk op te bouwen werkt zo aanstekelijk dat je collega’s dit vanzelf overnemen.

We zoeken een sociaal consulent 3.0/dinges die het vanzelfsprekend vindt om te leren van anderen en anderen te laten leren.

Wat weet en kun je?

We vinden jouw vaardigheden belangrijker dan je werkervaring. In Overbetuwe ben je in de volle breedte het aanspeekpunt voor onze inwoner die je ondersteunt. In onze visie op re-integratie maken we helder dat werken en participeren bijdraagt aan het geluk en welzijn van onze inwoners.

Je draagt daaraan bij, door te voorkomen dat mensen die hun baan verliezen een uitkering aanvragen. In een vroeg stadium begeleid je hen van werk naar werk.

Inwoners die nog stappen op weg naar participatie of werk moeten maken, ondersteun je door passende trajecten en voorzieningen in te zetten. Het spreekt voor zich dat dit ook inwoners kunnen zijn met een wat lagere baankans of mensen die opgenomen zijn in het doelgroepenregister.

Je bent het aanspreekpunt voor inwoners in de volle breedte van het sociaal domein. Daarnaast ben je de regisseur voor de inwoner voor alle onderwerpen die te maken hebben met werk en participatie. De inkomens-gerelateerde zaken zet je in de regierol door naar je collega die ze afhandelt.

Nieuwe systemen en instrumenten, waar Overbetuwe over beschikt, ondersteunen je in je rol als Dinges. De instrumenten die je kan inzetten, worden makkelijk bereikbaar en de ondersteuning in het netwerk naar werkgevers wordt goed vormgegeven.

Nog even kort hoe we Dinges zien:

 1. Invoelend
 2. Zakelijk
 3. Netwerker
 4. Samenwerker
 5. Iemand met een visie op de aanpak voor de inwoner

Van de Sociaal consulent 3.0/Dinges verwachten we niet dat zij/hij alles weet en kan. We zoeken mensen die inwoners, collega’s, partners en zichzelf aan het denken zetten. Zodat we samen in logische stappen kunnen bouwen aan de dienstverlening aan elkaar.

Gemeente Overbetuwe: zelfbewust en coöperatief

De gemeente Overbetuwe is een zelfbewuste en coöperatieve gemeente. Wij zijn een betrouwbare partner met een duidelijke visie; we weten wat we willen. Daarbij werken we efficiënt, resultaatgericht en komen we onze afspraken na. Vanuit onze krachtige, zelfstandige positie gaan wij samenwerking aan met anderen als deze een meerwaarde biedt voor onze inwoners, organisaties, instellingen en bedrijven. Wij realiseren ons daarbij dat wij deze samenwerking steeds vanuit een verschillende rol kunnen oppakken.

Moderne informele organisatie

We zijn een moderne, informele organisatie, waar de lijnen kort zijn. Onze koers geeft ons richting én biedt ons voldoende ruimte om flexibel in te spelen op actuele ontwikkelingen. Als organisatie zijn we volop bezig om (andere) manieren van samenwerken te ontwikkelen met onze omgeving. Dit komt onder andere tot uitdrukking in onze recent vastgestelde visie op interactie met de samenleving, de implementatie van de Omgevingswet, ketenintegratie binnen het Sociaal Domein en verdere digitalisering van onze (dienstverlenings)processen.

Overbetuwe

Onze gemeente telt ruim 47.000 inwoners, verdeeld over 11 dorpskernen. Het ligt in het hart van de regio Arnhem en Nijmegen. De gemeente biedt rust, ruimte, bedrijvigheid en alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Dit maakt Overbetuwe een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken.

Wat bieden we je?

 1. Een uitdagende en interessante functie in een gemeentelijke organisatie met korte lijnen.
 2. Goede mogelijkheden voor tijd- en plaats onafhankelijk werken.
 3. Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Op basis van de Cao Gemeenten per 1 oktober 2020.
 4. Een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof, een bonus en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget.
 5. Aanstelling geschiedt voor de genoemde periode via Driessen HRM (op basis van Payrolling). Bij omzetten naar vast, treedt je in dienst bij de gemeente Overbetuwe. Detachering vanuit je huidige organisatie behoort ook tot de mogelijkheid.

Ben je geïnteresseerd in deze functie en om in een dynamische organisatie te werken? Reageer dan uiterlijk 11 augustus 2021 via Werken in Gelderland. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 19 augustus 202. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Vragen?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marc Boscha, strategisch beleidsadviseur Sociaal Domein en Irma Ramackers, coördinator werk en inkomen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0481.


Nieuwe vacaturetekst zonder 'Dinges'

Waargenomen op 22 september 2021 op Werkeningelderland.nl.

Blijkbaar heeft gemeente Overbetuwe zich iets aangetrokken van de opmerkingen van Ray Heijder (zonder hem overigens daarvoor tot nu toe de credits te hebben gegeven).

'Dinges' is geschrapt, het is nu alleen nog 'Consulent 3.0'


045544 Consulent 3.0 met de focus op werk, re-integratie en participatie Gemeente Overbetuwe

Functietitel
Consulent 3.0 met de focus op werk, re-integratie en participatie

Standplaats
Elst

Uren per week, min
32

Uren per week, max
36

Dienstverband
Tijdelijk

Salaris indicatie, min
€ 2.484,00
Per maand.

Salaris indicatie, max
€ 4.048,00
Per maand.

Salarisschaal, min
8

Salarisschaal, max
9

Benodigde opleiding
HBO

Vacature omschrijving
Voor het Team Uitvoering Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een

Consulent 3.0 met de focus op werk, re-integratie en participatie

Voor 32 tot 36 uur per week voor de duur van twee jaar,

Team

Het Team Uitvoering Sociaal Domein maakt de transformatie door naar het werken in het Sociaal Team Overbetuwe. Naast een specialist ben je ook generalist. Je weet in de volle breedte de ondersteuningsvraag van de inwoner te herkennen en daar op een slimme manier op in te spelen. Je kan daarbij goed schakelen met onze netwerkpartners. Je hebt daarnaast de focus op de participatie van onze inwoners.

Wat ga je doen?

Je maakt onderdeel uit van de uitvoering van het Sociaal Team Overbetuwe. Je drive is de inwoners van werk naar werk te begeleiden, aan het werk te helpen of te laten participeren.

We zoeken een consulent 3.0. Dit betekent onder meer dat je empathisch bent en je kunt je verplaatsen in de persoon die je voor je hebt.

 1. Consulent 3.0 zijn betekent ook dat je zakelijk bent. Je rapporteert kort en bondig en bent helder in de afspraken die je maakt. Zowel met de kandidaat als met partners intern en extern.
 2. Je bent een echte netwerker en je kan goed verbindingen leggen. Je zet je netwerk in om de kandidaat vooruit te helpen.
  Je vindt je regierol prettig. Je neemt de touwtjes in handen totdat je aanvoelt dat de inwoner die regie kan overnemen. Dan laat je de teugels vieren. Je neemt niet over en doet het werk zeker niet zelf.
 3. Consulent 3.0 zijn draag je uit. Je vindt het prettig om de ondersteuningsvragen van de inwoner goed te herkennen en om te netwerken. Je enthousiasme om onder andere je netwerk op te bouwen werkt zo aanstekelijk dat je collega’s dit vanzelf overnemen.
 4. We zoeken een consulent 3.0 die het vanzelfsprekend vindt om te leren van anderen en anderen te laten leren.

Wat weet en kun je?

We vinden jouw vaardigheden belangrijker dan je werkervaring. In Overbetuwe ben je in de volle breedte het aanspeekpunt voor onze inwoner die je ondersteunt. In onze visie op re-integratie maken we helder dat werken en participeren bijdraagt aan het geluk en welzijn van onze inwoners.

Je draagt daaraan bij, door te voorkomen dat mensen die hun baan verliezen een uitkering aanvragen. In een vroeg stadium begeleid je hen van werk naar werk.

Inwoners die nog stappen op weg naar participatie of werk moeten maken, ondersteun je door passende trajecten en voorzieningen in te zetten. Het spreekt voor zich dat dit ook inwoners kunnen zijn met een wat lagere baankans of mensen die opgenomen zijn in het doelgroepenregister.

Je bent het aanspreekpunt voor inwoners in de volle breedte van het sociaal domein. Daarnaast ben je de regisseur voor de inwoner voor alle onderwerpen die te maken hebben met werk en participatie. De inkomens-gerelateerde zaken zet je in de regierol door naar je collega die ze afhandelt.

Nieuwe systemen en instrumenten, waar Overbetuwe over beschikt, ondersteunen je in je rol als consulent 3.0. De instrumenten die je kan inzetten, worden makkelijk bereikbaar en de ondersteuning in het netwerk naar werkgevers wordt goed vormgegeven. Nog even kort hoe we je als consulent 3.0 zien:

 1. Invoelend
 2. Zakelijk
 3. Netwerker
 4. Samenwerker
 5. Iemand met een visie op de aanpak voor de inwoner

Van de consulent 3.0 verwachten we niet dat zij/hij alles weet en kan. We zoeken mensen die inwoners, collega’s, partners en zichzelf aan het denken zetten. Zodat we samen in logische stappen kunnen bouwen aan de dienstverlening aan elkaar.

Gemeente Overbetuwe: zelfbewust en coöperatief

De gemeente Overbetuwe is een zelfbewuste en coöperatieve gemeente. Wij zijn een betrouwbare partner met een duidelijke visie; we weten wat we willen. Daarbij werken we efficiënt, resultaatgericht en komen we onze afspraken na. Vanuit onze krachtige, zelfstandige positie gaan wij samenwerking aan met anderen als deze een meerwaarde biedt voor onze inwoners, organisaties, instellingen en bedrijven. Wij realiseren ons daarbij dat wij deze samenwerking steeds vanuit een verschillende rol kunnen oppakken.

Moderne informele organisatie

We zijn een moderne, informele organisatie, waar de lijnen kort zijn. Onze koers geeft ons richting én biedt ons voldoende ruimte om flexibel in te spelen op actuele ontwikkelingen. Als organisatie zijn we volop bezig om (andere) manieren van samenwerken te ontwikkelen met onze omgeving. Dit komt onder andere tot uitdrukking in onze recent vastgestelde visie op interactie met de samenleving, de implementatie van de Omgevingswet, ketenintegratie binnen het Sociaal Domein en verdere digitalisering van onze (dienstverlenings)processen.

Overbetuwe

Onze gemeente telt ruim 47.000 inwoners, verdeeld over 11 dorpskernen. Het ligt in het hart van de regio Arnhem en Nijmegen. De gemeente biedt rust, ruimte, bedrijvigheid en alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Dit maakt Overbetuwe een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te werken.

Wat bieden we je?

Een uitdagende en interessante functie in een gemeentelijke organisatie met korte lijnen.
Goede mogelijkheden voor tijd- en plaats onafhankelijk werken.
Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2.484,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9) bij een volledige werkweek van 36 uur. Op basis van de Cao Gemeenten per 1 oktober 2020.
Een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof, een bonus en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget.
Aanstelling geschiedt voor de genoemde periode via Driessen HRM (op basis van Payrolling). Bij omzetten naar vast, treedt je in dienst bij de gemeente Overbetuwe. Detachering vanuit je huidige organisatie behoort ook tot de mogelijkheid.

Ben je geïnteresseerd in deze functie en om in een dynamische organisatie te werken? Reageer dan uiterlijk 6 oktober 2021 via Werken in Gelderland. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 oktober 2021. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Vragen?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Marc Boscha, strategisch beleidsadviseur Sociaal Domein en Irma Ramackers, coördinator werk en inkomen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0481.

Planning
Start publicatie
25-08-2021 00:00
Sluiting publicatie
06-10-2021 23:59