Beleidsontwikkelaar Sociaal Domein (gemeente Epe)

Bijgewerkt: wo 7 april 2021 - 11:03 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand
> Ray doet weer mee
> Sollicitatieactiviteiten

Mooie vacature bij gemeente Epe: Beleidsontwikkelaar Sociaal Domein. Ray Heijder gaat erop solliciteren.

Beleidsontwikkelaar Sociaal Domein

Uren per week: 32
Salarisniveau: Schaal 10a
Reageren t/m 28 februari 2021

Opleidingsniveau: Hbo
Plaatsingsdatum: 15 februari 2021
Dienstverband : Tijdelijk met uitzicht op vast

De speerpunten van de organisatie zijn: laagdrempelig, inwoners betrekken bij ontwikkelingen en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening.

Een duidelijke ambitie die niet alleen gevolgen heeft voor onze werkwijze, maar ook voor onze denkwijze (cultuur). Om deze ambitie waar te maken, hebben we talenten nodig die proactief en innovatief handelen.

Bij de afdeling Samenleving, Team Participatie, is een vacature voor een: Beleidsontwikkelaar Sociaal Domein (32 uur per week)

Algemeen

Het team Participatie is onderdeel van de afdeling Samenleving. Het team bestaat uit gedreven beleidsontwikkelaars en beleidsuitvoerders. Samen richten zij zich op de ontwikkeling en uitvoering van de taken binnen het Sociaal Domein. Voor dit team (met 10 collega beleidsontwikkelaars) zoeken we een enthousiaste en ervaren beleidsontwikkelaar. Weet jij vorm en inhoud te geven aan de diverse opdrachten binnen het sociale domein, specifiek op het terrein van werk en inkomen? Dan zoeken we jou!

De functie

De komende jaren ligt de nadruk in je werk op de transformatieopgave binnen het sociaal domein. Jij bent een belangrijke speler bij het ontwikkelen van visie en beleid op werk en inkomen. Deze visie sluit jij aan bij het Integraal beleidsplan sociaal domein. Je bent actief bezig met de ontwikkelingen in jouw vakgebied en verwerkt dit in je werkzaamheden. Ook heb je heldere ideeën over hoe we ondersteuning en dienstverlening aan onze inwoners kunnen blijven bieden, binnen de beschikbare budgetten. Samen met onze inwoners en samenwerkingspartners komt het beleid tot stand, waarbij iedereen zijn eigen rol heeft. Dat doe je interactief. Daarnaast ben je intermediair tussen de maatschappelijke partners en de politiek, zowel binnen onze gemeente als in regionaal verband.

Als beleidsontwikkelaar adviseer je het management en het bestuur. In je adviezen neem je hen mee op vakinhoud en op proces. Landelijke ontwikkelingen vertaal je naar onze gemeente en regio, zodat je aansluit bij wat hier nodig is. Daarbij pak jij de regie en zorg jij voor resultaat. Daarnaast heb je ervaring met het maken van (nieuw) beleid voor de actuele thema’s op het gebied van werk en inkomen. Belangrijke speerpunten voor komend jaar zijn vroegsignalering bij schulden en minimabeleid.

Je maakt subsidieafspraken met partners en ziet toe op de naleving daarvan. Je bent budgethouder en monitort en analyseert de uitgaven. De beleidsontwikkelaars werken integraal, dus over de hele breedte van het sociaal domein. Daarom pak jij ook taken op van andere beleidsvelden, zoals Wmo en Jeugd. Daarnaast vervul je ook taken voor de brede (transformatie)agenda voor het sociaal domein taken. Denk daarbij aan de uitvoering van het verbeterplan voor een integrale werkwijze in de toegang naar zorg en ondersteuning.

Jouw profiel

Om in deze functie succesvol te kunnen zijn;

  1. heb je een afgeronde opleiding op hbo-niveau en heb je minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur
  2. heb je vanuit je werkervaring kennis van de Participatiewet, Schuldhulpverleningswet en aanverwante wetgeving
  3. heb je ervaring als projectleider en kennis van interactieve beleidsontwikkeling en ervaring met procesgericht werken
  4. ben je een netwerker die overtuigend is in mondelinge en schriftelijke communicatie
  5. heb je een sterk politiek-bestuurlijk bewustzijn en ben je in staat op meerdere niveaus te werken: ambtelijk en bestuurlijk, lokaal en regionaal
  6. kun je een visie ontwikkelen en deze vertalen naar de uitvoering zonder zelf tot uitvoering over te gaan
  7. werk je vraag-, resultaat- en oplossingsgericht en durf je buiten de gebaande paden te denken en te handelen
  8. straal je zelfvertrouwen uit en bied je ruimte aan anderen. Anders gezegd: je pakt én geeft het podium
  9. denk je integraal en ben je ondernemend, verbindend, innovatief en creatief.

Ons aanbod

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal €4.831,- (schaal 10a) bruto per maand bij een volledig dienstverband. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder het IKB van 17,05%) bieden je de mogelijkheid om werk en privé optimaal te combineren. Onze flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken passen hierbij. Het betreft een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband. Direct een vast dienstverband is bij ruime ervaring bespreekbaar.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk zondag 28 februari 2021 je digitale sollicitatie via de sollicitatiebutton, t.a.v. Irma Spit, teamleider Participatie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Irma Spit via telefoonnummer 14 0578 of via email irma.spit@epe.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 8 maart 2021. In verband met de corona maatregelen vinden de eerste gesprekken plaats via skype.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.