Afwijzing, afwijzing en nog eens afwijzing

Bijgewerkt: vr 9 juli 2021 - 12:52 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand
> Ray doet weer mee

Het leven van een bijstandsgerechtigde kenmerkt zich doorgaans door een tsunami aan afwijzingen van sollicitaties. Daar komt de hijgende adem van een gemeenteambtenaar (trajectregisseur, consulent, klantmanager) die op papier aan doelmatigheid doet, maar in werkelijkheid er alleen maar op uit is om te controleren of jij jouw sollicitaties niet uit je duim zuigt.

Zo moet ook Ray Heijder zich verantwoorden over zijn sollicitaties. Niet omdat de gemeente er echt op uit is om hem te begeleiden naar werk, maar nog altijd een aanknopingspunt zoekt om hem zonder uitkering te lozen (in het jargon heet dat 'afstemmen uitkering', 'handhaven' en 'een maatregel opleggen').

Op deze pagina de afwijzingen die Ray Heijder voor de kiezen heeft gehad sinds week 13 van 2021.


Afwijzingen

--------------------------------------------------
28 mei 2021

Beste Ray,

Hartelijk dank voor jouw belangstelling in onze organisatie en jouw sollicitatie voor de functie Terrein- & Groenmedewerker. Wij hebben op deze vacature een flink aantal reacties ontvangen. Inmiddels hebben wij een selectie gemaakt en onze keus is hierbij helaas niet op jou gevallen.

Wij willen je graag danken voor de tijd die je in deze sollicitatie hebt gestoken en de belangstelling die je in ons bedrijf hebt getoond.

We wensen je veel succes bij jouw verdere sollicitaties.

Met vriendelijke groet,

HR-afdeling - TopParken

--------------------------------------------------
27 mei 2021

Beste Ray Heijder,

Hartelijk bedankt voor jouw reactie op de vacature Uitkeringsdeskundige WW . Helaas hebben wij inmiddels genoeg kandidaten voor de functie en is de sollicitatieprocedure gesloten. Je profiel en gegevens zijn aan ons bestand toegevoegd voor het geval er in de toekomst vacatures zijn die bij jouw profiel passen.

Hopelijk heb je er begrip voor dat wij niet in de gelegenheid zijn om alle reacties op de vacature een persoonlijke motivatie te sturen. Heb je hier toch behoefte aan? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Team UWV Unique

--------------------------------------------------
25 mei 2021

Beste Raymond,

Naar aanleiding van uw sollicitatie naar de functie Chauffeur in Apeldoorn - 21051805, bevestigen wij u het onderstaande.

Wij hebben een selectie gemaakt uit de kandidaten die zich hebben aangemeld voor deze vacature. Helaas moeten we u mededelen dat u niet tot deze geselecteerde kandidaten behoort. Wij zullen niet verder ingaan op uw sollicitatie.

Wij wensen u veel succes bij eventuele andere sollicitaties.

­Met vriendelijke groet,

HR Services
noreply <noreply@allianceautomotive.nl>

--------------------------------------------------
21 mei 2021

noreply32865_mzs@indeedemail.com

Beste Raymond,

Je hebt gesolliciteerd naar de functie Trajectregisseur Regulier (m/v/x).

De vacaturehouder heeft de ontvangen sollicitaties beoordeeld op opleiding, ervaring, vaardigheden en persoonlijke motivatie. Op basis van deze criteria zijn de kandidaten die het beste aansluiten op het profiel voor een gesprek uitgenodigd.

Helaas heeft de commissie in jouw geval besloten dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij waarderen de tijd en moeite die je hebt gestoken in jouw sollicitatie en wensen je veel succes bij eventuele andere sollicitaties.

Conform AVG worden je gegevens binnen vier weken geanonimiseerd.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Apeldoorn, afdeling Personeel en Organisatie

--------------------------------------------------
19 mei 2021

Beste R.M.F.,

Hartelijk dank voor je sollicitatie naar de functie van Backoffice Medewerker Vaassen! Graag geven wij via deze e-mail een terugkoppeling op je reactie.

Wij waarderen je interesse in onze organisatie. Helaas moeten wij jou als enthousiaste kandidaat teleurstellen, want wij gaan je niet uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Door de hoeveelheid sollicitanten ontkomen wij er niet aan om jou een standaard afwijzing te sturen. Wij zien dit graag anders, maar helaas lukt het niet altijd. Bij Broekhuis vinden wij het belangrijk om voor een zo goed mogelijke selectie te gaan. Zo kijken wij naar jouw motivatie, de Broekhuis cultuurwaarden, het cv en de teamsamenstelling. De conclusie van dit geheel, maakt dat wij de voorkeur hebben gegeven aan andere kandidaten.

Misschien zijn er vacatures waar wij in eerste instantie niet aan denken, terwijl jij er wel enthousiast van wordt! Op onze vacaturesite zijn onze actuele vacatures te vinden.

Natuurlijk wensen we je veel succes bij het vinden van een leuke nieuwe functie, wellicht kruisen onze paden elkaar in de toekomst!

Met vriendelijke groet,

[namen]
HR-adviseurs

Broekhuis Holding
Zuiderbreedte 36 | 3845 MC | Harderwijk
Werkenbij@broekhuis.nl

--------------------------------
16 mei 2021

Indeed
Bedankt dat je hebt gesolliciteerd voor de functie Chauffeur bij Biobakkerij Verbeek. B.V..
Biobakkerij Verbeek. B.V. is inmiddels begonnen met de volgende ronde van de sollicitatieprocedure en je sollicitatie is helaas niet geselecteerd.

--------------------------------
10 mei 2021

Beste Raymond,

Allereerst hartelijk bedankt voor jouw sollicitatie op de vacature van Assemblagemedewerker.

Jouw sollicitatie hebben wij met belangstelling gelezen. Op deze vacature hebben wij meerdere reacties ontvangen. Wij maken daarom een selectie van kandidaten die wij uitnodigen voor een vervolgprocedure.

Helaas moet ik je mededelen dat jouw gegevens niet voldoende aansluiten bij de gestelde eisen van onze opdrachtgever.

Indien wij in de toekomst een mogelijkheid hebben, neem ik contact met je op. Tevens kun je zelf onze vacatures in de gaten houden. Een actueel overzicht tref je op www.nxpd.nl.

Wij bedanken je voor de getoonde interesse en wensen je veel succes met eventuele andere sollicitaties. Voor vragen of een toelichting kun je contact met mij opnemen op telefoonnummer: [...] of per e-mail. Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

[naam]
06 - 12 55 29 15
[naam]@nxpd.nl