Over werkbedrijf Lucrato

Bijgewerkt: ma 16 augustus 2021 - 12:33 uur

> Start
> In je hemd in de bijstand
> Het Lucrato-mysterie

Werkbedrijf Lucrato Apeldoorn verwoordt het op www.lucrato.nl uiteraard anders, maar je zou deze organisatie kunnen zien als een veehandel die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt levert aan werkgevers.

Daar blijft het niet bij, want Lucrato probeert zich ook te bemoeien met de levens van de te verhandelen mensen en zelfs met de bedrijfsvoering van werkgevers.

Daar worden allerlei mooie verhalen bij opgehangen, maar de vraag is of je die toko niet beter moet mijden. Daar hebben werkgevers min of meer (denken ze) een keuze bij, maar het vee - de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - beslist niet. Dat moet gewoon gehoorzamen.

Onze missie is het verrijken van het leven van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze aan werk te helpen bij een werkgever in de regio.

Dat de keuzevrijheid van werkgevers zou bestaan, is ook maar een illusie:

Wij streven ernaar dat alle werkgevers in onze regio sociaal ondernemen. Dit doen we door organisaties én werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt zodanig te verrijken dat de juiste match kan worden gemaakt.

ALLE WERKGEVERS(!) zouden sociaal moeten ondernemen. Daarvoor wordt niet alleen ingegrepen op de levens van mensen zonder werk, maar wil Lucrato ook bij organisaties binnendringen om daar orde op zaken te stellen.

WERKGEVERS, HOU LUCRATO ZOLANG MOGELIJK BUITEN DE DEUR!

Het probleem voor werkgevers is echter dat ze langzaam maar zeker in de wurggreep van het systeem terechtkomen waardoor ze geen keuze hebben. Gij zult sociaal ondernemen! En anders? Er zijn steeds meer manieren om werkgevers die weigeren te straffen.


Hoe zit het met Ray Heijder?

Werkbedrijf Lucrato wil Ray Heijder niet van dienst zijn. Waarom niet? Dat is het Lucrato-mysterie om te onderzoeken.

Er zal vast (yeah right) een goede reden voor zijn, maar welke? Daar moeten we nog achter zien te komen.