Geheimzinnige voorwaarde van Lucrato

Bijgewerkt: di 17 augustus 2021 - 11:25 uur

> Start
> In je hemd in de bijstand
> Het Lucrato-mysterie

Na het eerste signaal van het Lucrato-mysterie - de vraag wie Ray Heijder nou moest gaan doen - vinden we in zijn dossier een volgend teken: een geheimzinnige voorwaarde van het werkbedrijf.

De Trajectregisseur nodigt in december 2018 Ray uit voor een gesprek. In de uitnodiging staat het volgende warrige en geheimzinnige verhaal:

In het gesprek wil ik u meenemen op welke voorwaarde werkbedrijf Lucrato u wilt gaan bemiddelen richting werk. We hadden namelijk afgesproken dat ik u vacatures zou sturen waarop u kon reageren. Maar uw reactie op een vacature is dan niet gericht naar de werkgever maar naar de contactpersoon bij werkbedrijf Lucrato die dan vervolgens met u in gesprek gaat alvorens u wordt voorgesteld bij de werkgever. Werkbedrijf Lucrato wil u hierbij de ondersteuning bieden, maar dus onder bepaalde voorwaarde.


Een voorwaarde?

Hoezo een voorwaarde, een 'bepaalde' voorwaarde?

Uiteraard heeft iedere organisatie voorwaarden, maar geldt er dan voor Ray Heijder een specifieke voorwaarde? Eentje die voor andere bijstandsgerechtigden niet geldt?

Vreemd! Geheimzinnig!


Excuus voor nog geen toegezonden vacatures

Inderdaad, de Trajectregisseur zou naar aanleiding van eerdere gesprekken vacatures sturen als onderdeel van zijn begeleidende taak. Daarop heeft hij nog niets uitgedaan.

Wat voor rare smoes heeft hij hier? We proberen het te begrijpen:

Ray kan vacatures toegestuurd krijgen, maar als hij daarop reageert, botst hij kennelijk tegen het vehikel werkbedrijf Lucrato. Dat doet denken aan een uitzendbureau dat voor de deur van werkgevers ligt zodat werkzoekenden zichzelf er niet rechtstreeks kunnen aanbieden.

Er lijkt dus een bepaalde voorwaarde te bestaan in het Lucrato-mysterie waar Ray Heijder aan moet voldoen alvorens het werkbedrijf hem door wil laten naar de arbeidsmarkt.

Dit riekt naar obstructie! Wat is hier aan de hand?

We speuren verder...