Beschamende handelswijze rechtbank Gelderland

Bijgewerkt: wo 4 augustus 2021 - 11:23 uur

> Start
> In je hemd staan in de bijstand

Als je het vertrouwen in je gemeente kwijt bent, is er gelukkig nog de rechterlijke macht waar je op kunt terugvallen en waar je op kunt vertrouwen. De verhalen over het onder één hoedje spelen door de overheid en de rechtspraak tegen de burgers neem je met een flinke korrel zout en leg je naast je neer als stemmingmakerij. Totdat je zelf aan den lijve ondervindt hoe beschamend de rechtbank handelt.

Door Ray Heijder

Voor de vierde maal probeer ik nu met een verzoek om een voorlopige voorziening (zaaknummer ARN 21/3182) het naar mijn oordeel onzorgvuldig voorbereid en ondeugdelijk gemotiveerd re-integratiebesluit van gemeente Epe (gemeente Apeldoorn) dat tot schade leidt te schorsen.

Inmiddels is er een beslissing op het bezwaarschrift tegen het besluit en ben ik daartegen in beroep gegaan.

Op het vierde verzoek is ook weer een beschamende afwijzing binnengekomen. Ik heb dan ook gelijk een vijfde verzoek ingediend.


Derde verzoek faalde weer

Het derde verzoek om een voorlopige voorziening faalde weer, ondanks dat ik Rechtbank Gelderland met klem had gevraagd om er dit keer zorgvuldig mee om te gaan.

Maar wat blijkt tot mijn ontsteltenis?
Niets wat ik tijdens het onderzoek ter zitting aanvoerde is in de uitspraak terug te vinden. Het verzoek werd voor de derde keer afgewezen.

Het enige wat de voorzieningenrechter in de uitspraak doet, is blijven hangen in eerdere oordelen en het erop laten aankomen dat ik eerst maar eens in de problemen moet komen en dan zien we wel weer verder.

Vrij vertaald zegt de voorzieningenrechter:

Als uw bijstanduitkering door de gemeente als straf wordt verlaagd of beëindigd, kom dan maar met een verzoek om een voorlopige voorziening.

Met andere woorden:

Rechtbank Gelderland brengt willens en wetens de rechtspositie van een belanghebbende in (mogelijk) gevaar en onthoudt hem daarmee zijn rechtsbescherming.

Dat kan uiteraard niet worden getolereerd!
Met een vierde verzoek stel ik Rechtbank Gelderland opnieuw in de gelegenheid om juist te handelen (zie hieronder).

Daarnaast heb ik op 27 juli 2021 een klacht ingediend bij rechtbank Gelderland.


Vierde verzoek om een voorlopige voorziening

Het op 1 juli 2021 digitaal ingediende verzoek.

vovo