1

Waarheid

Burgerheid.nl
Empowerment zelfredzaamheid

Er is altijd – en dus in elke situatie – maar één waarheid en dat is waarheid. Als zelfredzame burger moet je erop voorbereid zijn dat overheden zoals gemeenten de sterke neiging hebben om met de waarheid aan de haal te gaan als ze dat uitkomt.

Eén waarheid, waarheid

“I solemnly, sincerely and truly declare and affirm that I will tell THE TRUTH, the whole truth, and nothing but the truth.”

Er is maar één waarheid dat is dé waarheid. Er bestaan geen andere waarheden, er zijn geen meerdere waarheden. Laat je niet van de wijs brengen!

De gehele waarheid

“I solemnly, sincerely and truly declare and affirm that I will tell the truth, THE WHOLE TRUTH, and nothing but the truth.”

Er is één waarheid, dé waarheid, maar is ook zoiets als de gehele waarheid. Als iemand probeert om jou van de waarheid te beroven, kan het zijn dat die ander het over een onvolledige waarheid heeft. Zijn/haar deel is misschien waar, maar het weggelaten deel hoort er ook bij. Hou dat in de gaten en zorg dat jij zelf ook met de gehele waarheid komt.

Niets dan de waarheid

“I solemnly, sincerely and truly declare and affirm that I will tell the truth, the whole truth, and NOTHING BUT THE TRUTH.”

Alles wat niet waar is, behoort niet tot de waarheid. Accepteer nooit het deel dat niet waar is als onderdeel van de waarheid.

Waarheidsongetrouwe overheid

Gemeenten (en andere overheden) hebben er helaas een handje van jou en de waarheid te parkeren als iets anders dan hun (andere) waarheid.

De ‘waarheid’ van een gemeente is dan in werkelijkheid een leugen en die kan heel hardnekkig en gevaarlijk zijn. Dit wordt versterkt doordat klachtbehandelaars, cliëntondersteuners, advocaten, bezwarencommissies en rechters doorgaans meegaan in de leugens van gemeenten.

Als dit gebeurt, heeft in den beginne de gemeente jouw waarheid – zijnde de waarheid – al afgewezen. Daardoor heeft zij een dwaling over zich afgeroepen die bewerkt dat ze alleen nog maar de leugen kan geloven. In jouw nadeel! Het is dan zelfs zo dat zij ook echt haar leugen als waarheid aanziet.

Een waarheidsongetrouwe gemeente is in staat om haar leugen te zien als een waarheid die kan bestaan naast de enige echte waarheid.

Zelfredzame burger, blijf onverschrokken vechten voor de waarheid!


Dit is een les op www.burgerheid.nl in ‘Empowerment zelfredzaamheid
https://www.burgerheid.nl/empowerment/waarheid/

Auteur: Ray Heijder