De leugen is het nieuwe normaal

Update: vr 7/1/2022 - 13:40

Burgerheid.nl
Blog

image_pdfimage_print

Velen vinden dat 'het nieuwe normaal' een leugen is, maar het is andersom. De leugen is de standaard van de tijd waarin we nu leven. Dat zal steeds erger worden en uiteindelijk zal iedereen eraan geloven. Behalve jij?

"Want er zal een tijd komen dat zij de gezonde leer niet zullen verdragen, maar dat zij zullen zoeken wat het gehoor streelt, en voor zichzelf leraars zullen verzamelen overeenkomstig hun eigen begeerten. Ze zullen hun gehoor van de waarheid afkeren en zich keren tot verzinsels."
2 Timotheüs 4:3-4

Het is een straf

De leugen wordt door niemand gemaakt. Het is een automatisch gevolg van dwaling die aan de mensheid wordt gegeven als deze de waarheid niet liefheeft en afwijst. Overgeleverd worden aan de leugen is een straf voor ongehoorzaamheid aan de waarheid.

Is er een weg terug?

Ja, de bedoeling van een straf is om de weg naar het goede terug te vinden. Daar moet niet te lang mee worden gewacht! De waarheid zal namelijk als bekering uitblijft, de straf omzetten in wraak en dan is het te laat.

Als straf wraak is geworden (maar zover is het nog niet) zal alleen de leugen nog maar kunnen worden geloofd.

Ontworstel jezelf nu aan de leugen

De leugen die we nu zien, zal niet meer stoppen voor zover het mensenmassa's betreft. De enige manier is om individueel een radicale keuze te maken voor de waarheid en die vastberaden te gehoorzamen.

Maak je los van welke groepering dan ook. Ook van (nieuwe) fracties die beweren écht de waarheid te omarmen. Trap niet in de verleiding van 'verbinding', 'inclusie' en 'samen staan we sterk'. Prik door 'liefde' heen (het is meestal schijn).

Ontworstel jezelf aan de leugen en hou er rekening mee dat je helemaal alleen (of 'samen alleen') kan komen te staan.

Gehoorzaam de waarheid

Wil jij loskomen van en onbereikbaar zijn voor de leugen? Gehoorzaam dan de waarheid.

You have only one job, je hebt daarbij maar één opdracht: de waarheid willen zien. Hoe?

Roep de waarheid aan en deze zal zich zeker aan je openbaren.


Dit is een artikel op www.burgerheid.nl in 'Blog'
https://www.burgerheid.nl/het-nieuwe-mondkapje-van-de-keizer/

Auteur: Ray Heijder

Uitgebracht op 6 januari 2022