Uitsluiting van informatiebijeenkomsten

Bijgewerkt: wo 6 oktober 2021 - 13:35 uur

> Start
> COVID

Sinds 25 september 2021 is het als versoepeling niet meer verplicht de 1,5 meter houden en daarop toe te zien (handhaven). Hoera? Nee, want voor een deel van de mensen pakt deze versoepeling uit als een verzwaring. In de plaats van de opgeheven coronamaatregel komt namelijk het coronatoegangsbewijs.

Komen organisatoren van informatiebijeenkomsten in de verleiding om mensen uit te sluiten die geen coronatoegangsbewijs kunnen tonen?

Het komt naar het zich nu laat aanzien nog niet op grote schaal voor. Toch twee voorbeelden.


Toch coronabewijs nodig bij gemeentelijke bijeenkomst Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Inwoners die op dinsdag 12 oktober 2021 aanwezig willen zijn bij de gemeentelijke bijeenkomst over de binnenstad van Bergen op Zoom moeten wél een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Dat meldt de gemeente, nadat eerder bekend werd gemaakt dat er geen toegangsbewijs nodig was. Eerder werd nog gezegd dat voor gemeentelijke bijeenkomsten geen coronatoegangsbewijs nodig was, omdat iedereen zijn of haar verhaal moet kunnen doen bij een openbare gemeentelijk bijeenkomst. Maar, dat blijkt dus toch niet het geval. Wie mee wil praten over de toekomst van de binnenstad of wie gewoon wil weten wat de stand van zaken is rondom de binnenstad moet een coronapas, coronabewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien.

Bron: Bergen op Zoomse Bode


Informatieavond over uitbreiding begraafplaats en het Achterom (Sliedrecht)

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht organiseert woensdag 6 oktober 2021 van 18.30 – 20.30 uur in samenwerking met ingenieursbureau Unihorn en Gebr. De Koning B.V. een informatieavond (inloopavond) over de uitbreiding van de begraafplaats, herinrichting het Achterom en het voorplein van de begraafplaats. De avond is in uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers, Jan Steenstraat 71. Omwonenden zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd.

“De gezondheid van onze inwoners is belangrijk. Daarom is het bijwonen van deze inloopavond alleen toegankelijk als een positief coronatoegangsbewijs wordt getoond. Wij verzoeken uw corona-QR-code of een actueel negatief testbewijs mee te nemen”, bericht de gemeente Sliedrecht.