Onverwacht verderf waaraan niemand zal ontsnappen

Bijgewerkt: wo 16 juni 2021 - 11:35 uur

> Blogs

16 juni 2021 - We leven in een tijd waarin door een onzichtbare hand geleidelijk wordt voorgesorteerd op de fase waarin de mensheid zal zeggen: 'het is alles vrede en veiligheid'. Dat lijkt mooi, maar vervolgens zal een onverwacht verderf de mensheid overkomen waaraan niemand zal ontsnappen.

Door Ray Heijder

Vooropgesteld: corona (covid-19) bestaat echt en is een extra hardnekkige vorm van de griep. Het is ons overkomen, maar de coronacrisis is eromheen gebouwd en wordt gebruikt om voor te sorteren op de fase 'vrede en veiligheid' die zal worden gevolgd door een onverwacht verderf.


Rookgordijn BBB verhult BFB

Een slim rookgordijn is 'Build Back Better' (BBB). Van die aanpak is helemaal geen sprake! In plaats daarvan is 'Build Forward Better' (BFB) aan de gang. Zoals bij een schaakspel worden zetten op het bord gedaan ter voorbereiding op een doorslaggevende nekslag in de toekomst. De coronamaatregelen en de coronavaccinaties passen perfect in de aanpak van BFB, het vooruit bouwen, ofwel het voorsorteren.


Tijdelijke versoepelingen

De tijdelijke versoepelingen van de coronamaatregelen zijn onderdeel van BFB.

Het werkt zo:

  1. Creëer een excuus voor maatregelen;
  2. Leg de maatregelen op;
  3. Gebruik hetzelfde of nieuw excuus omgekeerd voor versoepelingen;
  4. Wendt het aanvankelijke excuus aan en breidt dit uit;
  5. Draai de versoepelingen terug en leg weer (nog zwaardere) maatregelen op.

Door deze aanpak zal de massa bereid zijn om onvoorwaardelijk mee te bewegen en zelfs geloven dat er een situatie van vrede en veiligheid is ontstaan.

Het verzet zal minimaal zijn doordat bijna iedereen blij is met de vrede en veiligheid en bovendien al een keer heeft meegemaakt dat er werd versoepeld. Men zal erop vertrouwen dat er vast wel weer versoepelingen zullen komen als een dreiging (het excuus voor maatregelen) afneemt.


Coronavaccinaties

Ook het vaccineren tegen corona is een 'step forward' in de aanpak van BFB. Los van de discussie over de voordelen of de gevaren ervan is het in elk geval een voorinstelling (anticiperen, voorsorteren) op toekomstige stappen. Vaccinatiebereidheid creëren is daarbij heel belangrijk. Vergelijk het eens met elektronische apparaten die al geschikt worden gemaakt voor een techniek die er pas later zal zijn (voorbeelden: HDMI-ready en G5-voorbereid).

Door de coronavaccinaties worden de infrastructuur en het klimaat gereed gemaakt voor toekomstige stappen in BFB met als einddoel de situatie van 'vrede en veiligheid' (die schijnvrede en schijnveiligheid zullen blijken te zijn).

Het is niet van belang of op dit moment coronavaccinaties echt nuttig of echt gevaarlijk zijn.


Het onverwacht verderf

Over wat het onverwacht verderf is dat de mensheid zal overkomen als het in de fase van 'het is alles vrede en veiligheid' is beland, zal ik hier niet verder uitweiden.

In plaats daarvan nodig ik de lezer uit om het eens vanuit Bijbels perspectief te bekijken (of je nu een gelovige bent of niet):

1 Tessalonicenzen 5:3 (en daaromheen):

Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten.